XVII Trofeo Internazionale Alpe Adria - 28.-29.01.2012. Lignano Sabbiadoro, ITA
autor: Slavko Preradović
04.02.2012.g.

17 Trofeo Internazionale Alpe Adria održan je 28.-29. siječnja 2012. godine u Lignanu, na moru sjeverne talijanske pokrajine Friulia Venezia Giulia. Na tradicionalno jakom međunarodnom turniru ove je godine nastupilo ukupno 759 natjecatelja iz 10 zemalja (ITA, SLO, CRO, BiH, SRB, San Marino, AUT, GBR, SUI, MNE).


17 Trofeo Alpe Adria 2012

JK Pujanke - ekipno 4. mjesto

Pujanke među prvih pet klubova
Na tradicionalno jakom i kriterijskom turniru, u odličnoj organizaciji judo klub Yama Arashi iz Udina, u subotu prvog dana natjecanja borili su se juniori i juniorke do 20 godina. Dok su drugog dana svoju formu testirali nešto mlađi kadeti i kadetkinje do 17 godina. U vrlo jakoj konkurenciji za početak godine judaši i judašice JK Pujanke izborili su tri zlatna i jedno srebrno odličje, te uz još dva peta i dva sedma mjesta uvrstili se među prvih pet klubova u ukupnom poretku.


Barbara Matić četvrti puta slavi u Lignanu

Marina Krak srebrna u ktg. juniorki do 63kg.

Odličja prvog dana natjecanja za JK Pujanke u juniorskoj konkurenciji osvojile su; Marina Krak i Barbara Matić. Ostvarivši tri pobjede i jedan poraz Marina Krak, nakon prošlogodišnjeg kadetskog zlata, osvojila je drugo mjesto u kategoriji juniorki do 63kg. Dok je Barbara Matić nanizavši čak pet uzastopnih pobjeda četvrtu godinu za redom slavila na turniru Alpe Adria. U istoj kategoriji juniorki do 70kg. peta mjesta osvojile su Monika Šarić i Dajana Radman (JK Pujanke).


Višnja Rajčić na najvišem postolju do 57kg.

Brigita Matić obranila prošlogodišnji naslov

U nedjelju 29. siječnja 2012.g., drugog dana natjecanja judašice Pujanki osvojile su još dva zlatna odličja u kadetskoj konkurenciji. Prva je do zlata došla Višnja Rajčić. Ostvarivši pet uvjerljivih pobjeda Višnja se popela na najviše mjesto pobjedničkog postolja kategorije do 57kg. Dok je Brigita Matić s jednom pobjedom manje obranila prošlogodišnji naslov prvakinje u konkurenciji kadetkinja do 70kg. Plasman na diobi sedmog mjesta ostvarile su -57kg. Martina Jukić i -63kg. Ivana Mandarić (JK Pujanke)

Rezultati JK Pujanke:
1. mjesto - Barbara Matić, Višnja Rajčić, Brigita Matić
2. mjesto - Marina Krak
5. mjesto - Dajana Radman, Monika Šarić
7. mjesto - Ivana Mandarić, Martina Jukić
9. mjesto - Marija Vukovic
bez plasmana - Jakov Podrug, Ivo Kovačević, Marino Lukenda, Matea Borozan, Karla Stjepović
JK Pujanke - ekipno 4. mjesto (759 natjecatelja iz 10 zemalja)