EJU Cadet cup Fuengirola - 24.03.2012.g. Fuengirola, ESP
autor: Slavko Preradović
28.03.2012.g.

Nakon Europskog TOP kadetskog kupa održanog sredinom ožujka u Zagrebu članovi JK Pujanke iz Splita nastupili su 24. ožujka 2012.g. na Europskom kupu u Fuengiroli. Pod vodstvom trenera Vladimira Preradovića u Španjolskoj su nastupili; do 57kg. Martina Jukić i Višnja Rajčić, do 63kg. Ivana Mandarić, te do 70kg. Matea Borozan. Dok su u konkurenciji kadeta u lov na nove bodove pošli; do 55kg. Ivo Kovačević, do 73kg. Marino Lukenda i Jozo Šarić.


Hrvatska ekipa na Europskom kadetskom kupu u Španjolskoj

Kadetkinje Pujanki osvojile medalje u Španjolskoj
U apsolutnoj dominaciji vrlo brojne talijanske reprezentacije koja je osvojila 9 zlatnih, 8 srebrnih i 9 brončanih odličja, kadetkinje JK Pujanki osvojile su dvije medalje na Europskom kupu u Španjolskoj. Najbolji rezultat ostvarila je 16–godišnja Splićanka Višnja Rajčić. Nakon petog mjesta s Europskog kupa u Zagrebu Višnja se ovog puta popela na drugu poziciju pobjedničkog postolja u Fuengiroli. Na putu do konačnog srebrnog odličja Višnja je redom pobjeđivala; Robles (ESP), Fonseca (POR) i Esteves (POR), dok je na žalost u finalu izgubila od domaće favoritkinje Sacristan Landaberea (ESP). U istoj kategoriji do 57kg. nastupila je i Martina Jukić. Godinu dana mlađu Martinu žrijeb nije štedio, te u teškom prvom kolu gubi od kasnije već spomenute prvakinje.


VIŠNJA RAJČIĆ (JK Pujanke) srebrna medalja EJU Cadet cup Fuengirola 2012

Drugo odličje za hrvatsku reprezentaciju osvojila je Matea Borozan (JK Pujanke). Nastupivši u konkurenciji kadetkinja do 70kg. Matea u četvrtfinalu gubi od Lauren Hawkins (GBR). Kasnijim odličnim borbama u repasažu aktualna kadetska viceprvakinja Hrvatske izborila je svoje prvo odličje Europskog kupa. Na putu do bronce maksimalnim pobjedama slavi u borbama protiv; Fernandez Sanchez (ESP), Occhialini (ITA) i Newell (GBR). U nešto težinski lakšoj kategoriji kadetkinja do 63kg. nakon jedne pobjede i dva poraza Ivana Mandarić (JK Pujanke) ostaje na diobi sedmog mjesta.


MATEA BOROZAN (JK Pujanke) brončana medalja EJU Cadet cup Fuengirola 2012

Najbolji plasman u muškoj konkurenciji ostvario je Marino Lukenda (JK Pujanke). Nastupivši u kategoriji kadeta do 73kg. Marino upisuje dvije odlične pobjede i plasman u polufinale Europskog kupa u Španjolskoj. Na žalost uslijedila su i dva poraza, prvi protiv kasnijeg prvaka Lorenza Rigana (ITA), te za treće mjesto od njegova sunarodnjaka. Osvojivši tako peto mjesto Marino se kao drugi hrvatski predstavnik s 10 bodova upisao na 15 mjesto Europske ranking liste u svojoj kategoriji. Ostvarivši dvije pobjede i dva poraza Ivo Kovačević (JK Pujanke) osvaja sedmo mjesto u kategoriji do 55kg., dok Jozo Šarić (JK Pujanke) nakon jednog poraza u kategoriji do 73kg. ostaje bez plasmana.


Ivo Kovačević (JK Pujanke) osvaja sedmo mjesto u kategoriji do 55kg.
Rezultati JK Pujanke:
2. mjesto - Višnja Rajčić
3. mjesto - Matea Borozan
5. mjesto
- Marino Lukenda
7. mjesto - Ivana Mandarić, Ivo Kovačević
9. mjesto - Martina Jukic
bez plasmana - Jozo Šarić