Juniorsko prvenstvo Hrvatske - 25.02.2012. Dubrovnik
autor: Slavko Preradović
27.02.2012.g.

Nakon kadetskog u subotu 25. veljače 2012.g. održano je i Juniorsko judo prvenstvo Hrvatske. Mjesto radnje bila je športska dvorana „Gospino polje“ u Dubrovniku, a cilj prestižni naslov prvaka Hrvatske do 20 godina. Na prvenstvu, kojem je tehnički organizator bio Judo klub Dubrovnik 1966., nastupilo je 166 natjecatelja iz 30 klubova (120 juniora i 46 juniorki). Prvenstvo je otvorila pročelnica Dubrovačko-neretvanske županije za obrazovanje, kulturu i sport Marijeta Hladilo.


JK Pujanke sveukupni prvaci Hrvatske za juniore i juniorke 2012.g.

Sveukupno slavlje judaša u Gospinom polju pripalo je Judo klubu Pujanke iz Splita. Osvojivši čak 11 državnih odličja (od toga 3 zlata, 3 srebra i 5 bronci) judaši i judašice sa Pujanki sakupili su ukupno 46 bodova, te u ekipnom poretku uvjerljivo slavili ispred domaćina JK Dubrovnik 1966 sa 28 bodova.


Juniorsko PH 2012; na postrojavanju ekipa...

ekipno 1. mjesto juniorke JK Pujanke

JK Pujanke najbolji u Gospinom polju
Nakon prošlotjedne kadetske titule prvakinja Hrvatske osvojene u Zagrebu, natjecateljice JK Pujanke iz Splita osvajaju i juniorsku krunu. Učenice Vladimira i Slavka Preradovića drugu godinu zaredom uvjerljivo dominiraju u ženskoj konkurenciji. Uz dva svoja finala mlade Splićanke osvajaju pojedinačne naslove u kategorijama do 63, 70 i 78kg., te dvije srebrne i četiri brončane medalje. Kao i prošle godine ekipno drugo mjesto u ženskoj konkurenciji osvojila je ekipa JK Lika iz Zagreba, dok su na trećem mjestu bile juniorke JK Dubrovnik.


-55kg. Ivo Kovačević 2. mjesto

-81kg. Jakov Podrug 3. mjesto
U najlakšoj muškoj kategoriji do 55kg. Ivo Kovačević (JK Pujanke) osvojio je naslov Juniorskog viceprvaka Hrvatske. Tako je nakon prošlotjednog kadetskog zlata osvojio svoju drugu ovogodišnju državnu medalju. Drugo odličje u muškoj konkurenciji za JK Pujanke osvojio je Jakov Podrug. Nastupivši u kategoriji do 81kg. Jakov upisuje 3 pobjede i 1 poraz što je bilo dostatno za brončano odličje. U nešto težoj kategoriji juniora do 90kg. Nick Pandžić (JK Pujanke) sa 2 pobjede i 2 poraza osvaja 5. mjesto, te na žalost ostaje na domak pobjedničkom postolju.

-52kg. Marija Vuković 3. mjesto

-57kg. Višnja Rajčić 3. mjesto
U konkurenciji juniorki do 52kg. svoje prvo državno odličje osvojila je Marija Vuković (JK Pujanke). Upisavši 1 pobjedu i 1 poraz Marija osvaja treće mjesto. Od četiri naše predstavnice u kategoriji juniorki do 57kg. jedino se Višnja Rajčić popela na pobjedničko postolje. Pobjedivši za treće mjesto klupsku kolegicu Ivanu Mandarić, Višnja osvaja brončano odličje. U istoj kategoriji Martina Jukić (JK Pujake) nakon 1 pobjede i 1 poraza ostaje na diobi 5. mjesta, dok Karla Stjepović dijeli sedmu poziciju.

-63kg. Kokeza 1.mj, Krak 2.mj i Kapitanović 3.mj.

-70kg. Barbara Matić 1.mj, Matea Borozan 3. mj.
Kategorija juniorki do 63kg. tradicionalno je protekla u znaku judašica JK Pujanke iz Splita. Na najvišem mjestu pobjedničkog postolja popela se Ana Kokeza, dok je na drugoj poziciji ostala Marina Krak. Treća članica JK Pujnke Ivona Kapitanović, nakon poraza u četvrtfinalu, kroz popravne borbe izborila se za brončano odličje. U nešto slabijoj konkurenciji juniorki do 70kg. među samo tri natjecateljice prvo mjesto zaslužuje Barbara Matić (JK Pujanke), dok treće mjesto osvaja Matea Borozan (JK Pujanke).

-78kg. Brigita Matic 1. mjesto, Monika Šaric 2. mj.

Najbolja ženska juniorska ekipa
Svoje drugo finale judašice Pujanki imale su u kategoriji juniorki do 78kg. Još jednom u samu završnicu plasirale su se Brigita Matić i Monika Šarić. Prvo mjesto osvojila je mlađa Brigita, dok Monika uz svoje ime piše još jedan naslov viceprvakinje Hrvatske.
Nakon prvenstva, od nedjelje 26. do utorka 28. veljace u Gospinom polju održat ce se reprezentativne juniorske pripreme. Na istima se trenutno nalazi oko 60-tak natjecatelja sa šireg popisa izbornika Gorana Strmotica i Nikole Bucana, koji kandidiraju za nastup na juniorskom EP, kojem je ove godine u rujnu domacin Hrvatska, u Porecu.
Rezultati JK Pujanke:
1. mjesto - Ana Kokeza, Barbara Matić, Brigita Matić
2. mjesto - Ivo Kovačević, Marina Krak, Monika Šarić
3. mjesto - Marija Vuković, Višnja Rajčić, Ivona Kapitanović, Matea Borozan, Jakov Podrug
5. mjesto - Martina Jukić, Ivana Mandarić, Nick Pandžić
7. mjesto - Karla Stjepović
9. mjesto - Marino Lukenda
bez plasmana - Mislav Durdov, Petar Vukušić, Ermin Muminović, Ivan Bogić, Mario Šakić
JK PUJANKE: Juniorski prvaci HRVATSKE za 2012.g.