Kadetsko prvenstvo Hrvatske - 18.02.2012. Zagreb
autor: Slavko Preradović
20.02.2012.g.

Prvo ovogodišnje pojedinačno judo prvenstvo Hrvatske do 17 godina održano je u subotu 18. veljače 2012.g. u Podsusedu, kraj Zagreba. Nakon zbog loših vremenskih uvjeta otkazivanja istog prvenstva, koje se trebalo održati tjedan dana ranije u Splitu kadeti i kadetkinje ovoga su se vikenda okupili u dvorani Sutinska vrela. Pozdravivši sve prisutne natjecanje je otvorila predsjednica Hrvatskog judo saveza (HJS) gđa. Sanda Čorak.


Kadetska ekipa JK Pujanke na prvenstvu Hrvatske

Na ovogodišnjem Kadetskom prvenstvu Hrvatske nastupilo je ukupno 213 natjecatelja, od toga 142 u muškoj i 71 u ženskoj konkurenciji. U borbama za vrijedna državna odličja mladi judaši i judašice iz 39 klubova prikazali su vrlo kvalitetne borbe i istakli svoju kandidaturu za nacionalnu reprezentaciju.


ekipno 1. mjesto kadetkinje JK Pujanke

3 zlatna, 1 srebrno i 3 brončana odličja

Judašice Pujanki slavile u Podsusedu
Dok su kod kadeta dominirali judaši Istarskog borca iz Pule, u konkurenciji kadetkinja najviše bodova petu godinu za redom osvojile su judašice splitskog JK Pujanke. Izborivši 3 zlatna, 1 srebrno i 3 brončana odličja učenice Vladimira i Slavka Preradovića tradicionalno osvajaju pobjednički pehar u ženskoj konkurenciji. Drugo mjesto s ukupno 24 boda osvojila je mlada ekipa JK Samobor, dok je treće mjesto pripalo judašicama Istarskog borca (12 bodova).


-55kg. Ivo Kovačević 1. mjesto

-57kg. Višnja Rajčić 1. mjesto
Prvo zlatno odličje za JK Pujanke osvojio je Ivo Kovačević. Nastupivši u kategoriji kadeta do 55kg. Ivo je ostvario četiri pobjede, te drugu godinu za redom osvojio kadetski naslov prvaka Hrvatske. Druga prvakinja u redovima JK Pujanke postala je Višnja Rajčić. Nakon promjene kategorije Višnja i ove godine u konkurenciji kadetkinja do 57kg. osvaja državni naslov. U istoj kategoriji Martina Jukić sa 3 pobjede i 2 poraza ostaje na 5. mjestu, dok Magdalena Vuković nakon 2 pobjede i 2 poraza osvaja 7. mjesto. U najlakšoj kategoriji kadetkinja do 40kg. Klara Ćapeta ostvaruje 1 pobjedu i 2 poraza, te osvaja 5. mjesto. Dok Anja Kovačević do 48kg. s dva poraza ostaje na diobi 7. mjesta.

-70kg. Brigita Matić 1. mj., Matea Borozan 2. mj.

-63kg. Ivana Mandarić i Karla Prodan 3. mjesto
Brigita Matić i Matea Borozan (JK Pujanke) očekivano i uvjerljivo došle su do same završnice u konkurenciji kadetkinja do 70kg. Brigita ponavlja svoj prošlogodišnji državni naslov, dok Matea osvaja drugo mjesto. U nešto lakšoj kategoriji do 63kg. Ivana Mandarić i Karla Prodan (JK Pujanke) ostvaruju tri pobjede i jedan poraz, te zajedno na trećem mjestu pobjedničkog postolja dijele brončana odličja.

+70kg. Nika Dedić 3. mjesto

Marino Lukenda i Jozo Šarić s trenerom
Nakon dvije pobjede i jednog poraza Nika Dedić (JK Pujanke) osvaja brončano odličje u konkurenciji kadetkinja preko 70kg., dok Bruna Papić (JK Pujanke) u istoj kategoriji osvaja peto mjesto. U konkurenciji kadeta do 73kg. nastupili su Marino Lukenda i Jozo Šarić (JK Pujanke). Marino s odlične tri pobjede ulazi u polufinale, ali zatim na žalost upisuje dva poraza i ostaje na domak pobjedničkom postolju. U istoj kategoriji Jozo Šarić bez pobjede ostaje na diobi 11. mjesta.
Rezultati JK Pujanke:
1. mjesto - Ivo Kovačević, Višnja Rajčić, Brigita Matić
2. mjesto - Matea Borozan
3. mjesto - Ivana Mandarić, Karla Prodan, Nika Dedić
5. mjesto - Klara Ćapeta, Martina Jukić, Marino Lukenda, Bruna Papić
7. mjesto - Anja Kovačević, Magdalena Vuković
11. mjesto - Jozo Šarić
JK Pujanke - ekipno 1. mjesto (u konkurenciji kadetkinja)