Od judo sekcije do JK Pujanke!!!

Znak kluba

            Judo sekcija Pujanke je počela djelovati 1998.g. pod vodstvom prof. Voje Vujevića, majstor juda 7.DAN. Po povratku iz Južne Afrike prof. Vojo Vujević je po odobrenju ravnatelja O.Š. “Pujanke” gosp. prof. Borisa Vidovića počeo podučavati djecu osnovne škole judom. Tada u skromnim uvjetima atomskog skloništa prof. Vojo Vujević je imao veliki interes i odaziv djece. Svojom pojavom i načinom rada plijenio je zanimanje djece i roditelja. Otvaranje i rad ove judo škole bio je jedan od prvih takvih pokušaja u povijesti splitskog juda. Očito vrlo uspješan jer se judo škola održala do danas kao jedna od najstarijih judo škola u Splitu.

            Nakon godinu dana pridružio mu se njegov učenik Vladimir Preradović, majstor juda 2. DAN i student više trenerske škole. Uz Vujevićevu pomoć i obuku Vladimir je preuzeo samostalno vođenje judo škole uz nadzor svoga trenera. Kako i sam kaže: “U početku mi je bilo naporno, ali pošto su me djeca prihvatila i zavoljela ubrzo sam zavolio taj posao, te danas ne mogu zamisliti dan bez treninga s djecom”. Nakon svoje natjecateljske judo karijere u budućnosti se vidi kao uspješnog judo trenera.

            U radu mu se vrlo brzo priključio i mlađi brat Slavko također majstor juda 1. DAN, pa su nastavili zajednički rad pod stručnim nadzorom prof. Voje Vujevića. Judo škola uskoro broji preko stotinjak članova od predškolske dobi sve do polaznika viših razreda srednje škole i njeni članovi se ravnopravno uključuju u sva natjercanja na nivou grada, regije i države. Zbog velike brojnosti djece, rezultata i načina organiziranja rada odlučeno je da sekcija preraste u samostalan klub. To je učinjeno na osnivačkoj skupštini kluba 24.08.2002. godine kada je judo sekcija prerasla u Judo klub Pujanke i nastavila samostalan rad.

Grb kluba

             Od prvih godina se mnogo napredovalo. Prvenstveno u uređenju prostora, atomskog skloništa škole. Napredak je očit i u nabavi i izradi rekvizita i raznih sprava za kvalitetniji i zanimljiviji rad s polaznicima judo škole i starijim članovima kluba. U tom dijelu su mnogo doprinijele “majstorske ruke” našeg tajnika Slobodana Preradovića, mnogih prijatelja i roditelja.
            
Veliki napredak djece i zainteresiranost za ovu vrstu borilačkog športa je iz godine u godinu je sve veći. To se može prije svega zahvaliti stručnom i kvalitetnom radu trenera judo škole i kluba. Aktivnosti judo škole i kluba su višestruke od natjecanja u poligonu, sumo borbama, polaganja za više judo pojaseve i odlazaka na zajedničke izlete i druženja u okolici Splita - za najmlađe polaznike do brojnih judo natjecanja i kampova u gradu, županiji, državi i izvan nje...za kadete, juniore i seniore. Kako sami kažu, najzanimljivija su im putovanja i druženja na izletima i judo natjecanjima, što ih je ujedno privuklo da se počnu baviti judo športom. Polaznici judo škole i kluba postižu vrlo zapažene rezultate na državnim prvenstvima i judo turnirima u našoj Županiji i izvan nje. Brojni polaznici judo škole su bili na natjecanjima i kampovima izvan granica Hrvatske te postigli zapažene rezultate.
            
Danas se od najmlađih članova judo kluba Pujanke svojim radom i rezultatima ističu: Brigita Matić, Bože Brkić, Višnja Rajčić, Ivana Mandarić, Marina Krak, Nikolina Petrov, Tomislav Mijailović, Josipa Ćurković, Jakov Podrug, Ivan Brkić, Barbara Matić, Nick Pandžić, Sanela Muminović, Ermin Muminović, Bruno Latinac, Vedran Višnjić, Marko Mijailović, Lucia Donelli, Marina Škorić i Mario Šakić,... i mnogi drugi o kojima (kao i ovim nabrojanima) možete više pročitati u nekim drugim dijelovima ove internet stranice našeg i Vašeg kluba.
            
Ovakav uspješan rad se može zahvaliti grupi entuzijasta koji su iz ljubavi prema judo športu pokrenuli ovu judo školu. Velike zahvale na suradnji i razumjevanju upućujemo svim nastavnicima i djelatnicima O.Š. “Pujanke”, a posebnu zahvalu upućujemo ravnatelju prof. Borisu Vidoviću i profesoricama tjelesnog odgoja. Zahvale na svekolikoj pomoći upućujemo: Poglavarstvu grada Splita – upravni odjel za šport; pročelnik g. Mario Negotić, Županiji Splitsko-dalmatinskoj – upravni odjel za šport; pročelnik g. Zdravko Omrčen, Splitski savez športova i djelatnici „Vjeko“, „Čedo“ i „Šabo“, te na kraju našim prijateljskim judo klubovima Nova Bila, Hercegovac Mostar i Creativ – Graz.

             Uz dobru suradnju nadamo se još mnogim godinama uspješnog rada našeg i Vašeg judo kluba “Pujanke”.

Slavko Preradović

 
JK Pujanke...danas... „Jedan više na treningu – jedan manje na ulici“
             Judo klub “Pujanke” – Split osnovan je 24.08.2002. godine. Nastao je iz judo škole, sekcije Pujanke koja je uspješno djelovala 4 godine u okviru školskog športskog društva OŠ Pujanke. Klub sada broji preko 100 članova registriranih u HJS i najmlađih članova polaznika judo škole. Klub je član Hrvatskog judo saveza (HJS), Judo saveza Splitsko-dalmatinske županije (JSSDŽ) i Splitskog saveza športova (SSŠ).

             Predsjednik Kluba je prof Vojo Vujević, ujedno i športski direktor kluba,a treneri su Vladimir i Slavko Preradović, studenti: Više trenerske škole u Zagrebu i Filozofskog fakulteta u Splitu. Klub trenira u prostorijama atomskog skloništa OŠ Pujanke, a za sada mu je najveći problem osigurati realne termine za starije uzrasne kategorije kadete, juniore i seniore. Tajnik kluba je g. Slobodan Preradović.

             Već od svoje prve godine postojanja klub ravnopravno sudjeluje u 1. Hrvatskoj seniorskoj ligi i u Ekipnom kupu Hrvatske s muškom i ženskom ekipom. Oslonac ekipe su stariji natjecatelji kluba: Martina Bašić, Ivana Mindoljević, Ana Biskupović, Siniša Bačić i braća Vladimir i Slavko Preradović.


Muška ekipa JK Pujanke
Ženska ekipa JK Pujanke - 1 mjesto 2005.g.

Rezultati 1 Hrvatske judo lige:

2003.g.
- muška ekipa – 3 mjesto
- ženska ekipa – 4 mjesto
2004.g.
- muška ekipa – 5 mjesto
- ženska ekipa – 4 mjesto
2005.g.
- muška ekipa – 3 mjesto
- ženska ekipa – 1 mjesto
2006.g.
- muška ekipa – 3 mjesto
- ženska ekipa – 3 mjesto
2007.g.
- muška ekipa – 3 mjesto
- ženska ekipa – 2 mjesto

pogledaj ...rezultati kluba...

             Ovo su izuzetni rezultati za tako mladi klub. Uz to u klubu vježba vrlo brojna dječija judo škola s oko 120-tak članova koja djeluje u programu i pod nadzorom športskih škola SSŠ. To je talentirana i brojna generacija dječaka i djevojčica od 1993 do 1996.godišta. Ta generacija dječaka i djevojčica su redovito najbolji na lokalnim i regionalnim natjecanjima Splitsko-dalmatimske županije i šire. Tako redovito osvajaju ekipna prva mjesta na dječjim natjecanjim kao što su Božićni, Uskrsni judo turnir, Kup Jadrana, Kup Sv. Duje - Split, Puškarićev memorijal - Solin, Kup Sv. Vida – Rijeka, Međ. judo turniri Požega i Zagreb open, te mnogi drugi... Ipak za najveći svoj uspjeh smatramo osvajanje ekipno 1. mjesta za dječake i djevojčice do 13 god. za 2006.g. i to što u HJS do sada imamo registrirano preko 130 natjecatelja svih uzrasnih kategorija.

Ekipni rezultati od 2003. - 2008.g.
generacija dječaka i djevojčica 1993-2000.godište:

2003.g.
- Uskrsni judo turnir Split - 5 mjesto
- Puskaricev memorijal Solin - 2 mjesto
- Božićni judo turnir Split - 4 mjesto

2004.g.
- Prvenstvo grada Solina - 1 mjesto
- Judo kup Labina - 3 mjesto
- Uskrsni judo turnir Split - 1 mjesto
- Judo kup Dubrovnika - 2 mjesto
- Puškarićev memorijal Solin - 2 mjesto
- Judo kup Lika Zagreb - 2 mjesto
- Božićni judo turnir Split - 3 mjesto

2005.g.
- Judo kup Labina - 4 mjesto
- Uskrsni judo turnir Split - 2 mjesto
- Judo Kup Sveti Duje Split - 1 mjesto
- Puškarićev Memorijal Solin - 1 mjesto
- Judo kup Sveti Vid Rijeka - 1 mjesto
- Međunarodni Judo turnir Požega - 3 mjesto
- Memorijal Zlatko Papac Zagreb - 2 mjesto
- Božićni judo turnir Split - 1 mjesto

2006.g.
- Uskrsni judo turnir Split - 1 mjesto
- Regionalno prvenstvo za dječake i djevojčice do 13 god.- 1 mjesto
- Državno prvenstvo za dječake i djevojčice do 13 god.- 1 mjesto
- Judo Kup Sveti Duje Split - 1 mjesto
- Judo kup Omiša – Pujanke 2 – 1 mjesto i Pujanke 1 – 2 mjesto
- Judo Kup Sveti Vid Rijeka - 1 mjesto
- Judo Kup Jadrana Split - 1 mjesto
- IX Međunarodni judo turnir Požega – 3 mjesto
- Ekipni judo turnir Dubrovnik open - 4 mjesto
- XV Božićni judo turnir - 1 mjesto
(djevojčice 1997/98, 1995/96 - 1 mjesto)
2007.g.
- Prvenstvo Hrvatske za mlađe kadete do 15.god. - 1 mjesto
- XVI Kup Samobora 2007. - 4 mjesto
- XV Uskršnji judo turnir - 1 mjesto
- Pokal Velenja - 4 mjesto
- Regionalno prvenstvo za dječake i djevojčice do 13 godina - 1 mjesto
- Prvenstvo Hrvatske za dječake i djevojčice do 13 godina - 1 mjesto
- Judo Kup Sveti Duje Split - 1 mjesto
- Memorijalni turnir MARIO ZEBIĆ - 2 mjesto
- 4. Međunarodni judo turnir SV. VID Rijeka - 1 mjesto
- 17. Međunarodni Judo turnir "Kup Jadrana" - 1 mjesto
- 1. Međunarodni Judo turnir "SPLIT OPEN" - 1 mjesto
- Regionalna Kadetska judo liga - 1 mjesto za Kadete i Kadetkinje
- Međunarodni judo turnir "Zagreb Open" - 1 mjesto (za djecu i ml. kadete do 15.god.)
- 15. Međunarodni judo turnir "KUP LIKA 2007" - 6 mjesto (od 25 klubova)
- PLAY OFF Liga kadeta i mlađih kadeta - kadetkinje 1. mjesto, kadeti 4. mjesto
- XVI Božićni judo turnir - 1 mjesto
(djevojčice 1998/99, 1996/97, ml. kadekinje i ml. kadeti 1994/95 - 1 mjesto)

2008.g.
- 39. Međ. Pokal "Pohorski Bataljon" - 1 mjesto
(za kadetkinje do 17.god)
- X. Međ. Pokal "Borilnih Veščin" Lendava - 5 mjesto
(od 25 klubova)
- Prvenstvo Hrvatske za kadete i kadetkinje do 17.god. – 2 mjesto
- 15. Međ. "C" judo turnir Vocklabruck - 2 mjesto
(541 natjecatelj, 71 klub, 10 država)
- XVI Uskršnji judo turnir - 1 mjesto (526 natjecatelja, 21 klub, 2 države)
(1 mjesto: djevojčice '98/99/00, djevojčice '96/97, ml. kadekinje '94/95.g.)
- Regionalno prvenstvo za dječake i djevojčice do 13 godina - 1 mjesto
- Prvenstvo Hrvatske za mlađe kadete do 15.god. - 1 mjesto
- Prvenstvo Hrvatske za dječake i djevojčice do 13 godina - 2 mjesto
- IV Judo Kup "Sv. Duje 2008" - 1 mjesto (205 natjecatelja iz 8 klubova)

(djevojčice 1998/99, 1996/97, ml. kadekinje, ml. kadeti 1994/95, kadetkinje 1992/93 - 1 mjesto)

- Memorijalni judo turnir "MARIO ZEBIĆ" - 2 mjesto (273 natjecatelja iz 11 klubova)
- Trofeo Internazionale Citta di Udine - 5 mjesto
(od 41 kluba)
- VII Međunarodni judo turnir SALONA OPEN - 1 mjesto
(305 natjecatelja iz 16 klubova)
- X Int. Judo turnier CREATIV Graz, AUT- 11 mjesto (1412 natjecatelja, 163 kluba iz 20 zemalja)
- XI Int. Thuringer Messe-Cup Erfurt, GER - 1 mjesto (za ml. kadetkinje, 526 natjecatelja iz 10 zemalja)
- 18. Međunarodni "Kup Jadrana" - 1 mjesto (534 natjecatelja, 55 klubova iz 18 zemalja)
- 17. International judo tournament CROATIA OPEN - 1 mjesto (u konkurenciji kadeta i kadetkinja do 17.god.)
- II International Judo tournament SPLIT OPEN - 1 mjesto (431 natjecatelj, 29 klubova, 5 zemalja)
- 16 Međunarodni Judo turnir LIKA 2008 - 6 mjesto (385 natjecatelja, 29 klubova, 4 zemlje)
- VIII International Judo tournament ZAGREB OPEN - 1 mjesto (517 natjecatelja, 48 klubova, 10 zemalja)
- 12. Međunarodni ekipni turnir DUBROVNIK OPEN - 1 mjesto (za mlađe kadetkinje u konkurenciji 5 klubova)
- Finale Lig
e kadeta i mlađih kadeta - kadetkinje 1. mjesto, kadeti 2. mjesto
- XVII Božićni judo turnir - 1 mjesto (484 natjecatelja, 17 klubova, 2 države)
(1 mjesto: djevojčice '9
8/97, ml. kadekinje '96
/95.g.)

Rezultati na međunarodnim kadetskim, juniorskim,
seniorskim i veteranskim prvenstvima od 2003.- 2007.g.:

2003.g.
- Seniorska liga prvaka St. Petersburg, RUS – sudjelovali su Vladimir i Slavko Preradović u sastavu ekipe JK Samobor.
- Ekipno prvenstvo Italije – Vladimir Preradović 5 mjesto u sastavu ekipe JK Kuroki Tarcento.
2004.g.
- Seniorsko Prvenstvo Europe Bukurešt, ROM – sudjelovali su Martina Bašić, Vladimir i Slavko Preradović
- Juniorsko Prvenstvo Europe Sofia, BUL – sudjelovao je Siniša Bačić
- Svjetsko Studentsko Prvenstvo Moskva, RUS – sudjelovali su: Martina Bašić 9. mjesto, Vladimir Preradović 9. mjesto i Slavko Preradović
2005.g.
- Seniorsko Prvenstvo Europe Rotterdam, NED – Vladimir Preradović 11 mjesto
- Seniorska Liga prvaka Harlem, NED – sudjelovao je Slavko Preradović u sastavu ekipe JK Dubrovnik
2006.g.
- Kadetsko Prvenstvo Europe Miskolc, HUN - Josip Pisac - 11 mjesto
- Juniorsko prvenstvo Europe Tallinn, EST - Mario Brzica - 9 mjesto
- Svjetsko Studentsko Prvenstvo Suwon, KOR – sudjelovali su: Vladimir i Slavko Preradović - u pojedinačnom dijelu bez plasmana, u ekipnom natjecanju 5 mjesto
2007.g.
- Ekipno Seniorsko prvenstvo Europe Minsk, BLR - Dijana Lauš - 5 mjesto
- Veteransko Prvenstvo Europe Sindelfingen, GER - Anton Cena - 3 mjesto

Svjetsko studenstko prvenstvo
Moskva 2004.g.
Vladimir, Martina i Slavko
Značajniji ekipni rezultati svih uzrasnih kategorija od 2003. - 2008.g.
na nacionalnim prvenstvima, 1HJL, 2HJL i ekpnom kupu RH:

2003.g.
- Prvenstvo Hrvatske za seniore i seniorke – 2 mjesto
- 1 Hrvatska judo liga - seniori - 3 mjesto, seniorke - 4 mjesto

2004.g.
- Prvenstvo Hrvatske za seniore i seniorke – 2 mjesto
- Prvenstvo Hrvatske za ml. seniore i ml. seniorke – 3 mjesto
- Ekipni judo kup RH – seniorke 1 mjesto i seniori 4 mjesto
- 1 Hrvatska judo liga - seniori - 5 mjesto, seniorke - 4 mjesto

2005.g.
- Prvenstvo Hrvatske za ml. kadete i ml. kadetkinje – 3 mjesto
- Prvenstvo Hrvatske za seniore i seniorke – 3 mjesto
- Ekipni judo kup RH – seniorke 3 mjesto i seniori 5 mjesto
- 1 Hrvatska judo liga - seniori - 3 mjesto, seniorke - 1 mjesto

2006.g.
- Prvenstvo Hrvatske za seniore i seniorke – 3 mjesto
- Prvenstvo Hrvatske za dječake i djevojčice do 13god. – 1 mjesto
- Liga kadeta i mlađih kadeta - Prvenstvo Hrvatske - kadeti 3 mjesto
- 1 Hrvatska judo liga - seniori - 3 mjesto, seniorke - 3 mjesto
- 2 Hrvatska judo liga - muški - 4 mjesto
- Kup Hrvatske 2006. - muški - 2 mjesto, žene - 2 mjesto

2007.g.
- Prvenstvo Hrvatske za seniore i seniorke – 4 mjesto
- Prvenstvo Hrvatske za kadete i kadetkinje - 6 mjesto
- Prvenstvo Hrvatske za mlađe kadete do 15.god. - 1 mjesto

- Prvenstvo Hrvatske za dječake i djevojčice do 13 godina - 1 mjesto
- 2 Hrvatska judo liga - muški - 4 mjesto
- PLAY OFF Liga kadeta i mlađih kadeta
Kadetkinje - 1 mjesto, Kadeti - 4 mjesto
- Ekipni Kup Hrvatske 2007. - muški - 4 mjesto, žene - 2 mjesto
- 1 Hrvatska judo liga - seniori - 3 mjesto, seniorke - 2 mjesto

2008.g.
- Prvenstvo Hrvatske za kadete i kadetkinje – 2 mjesto
- Prvenstvo Hrvatske za mlađe kadete do 15.god. - 1 mjesto
- Prvenstvo Hrvatske za dječake i djevojčice do 13 godina - 2 mjesto
- 2 Hrvatska judo liga - muški - 1 mjesto
- Finale Lige kadeta i mlađih kadeta
Kadetkinje - 1 mjesto, Kadeti - 2 mjesto

Sanela i Vedran
JK Pujanke
1 mjesto
Prvenstvo RH do 13god.

Za sve prošle i buduće uspjehe kluba pogledajte slijedeći link ... rezultati kluba ...