Judašica Barbara Matić najbolja sportska nada Dalmacije

Sportsko ime Dalmacije - 17.12.2010.g. Split
autor: Slavko Preradović
18.12.2010.g.
         U tradicionalnom izboru sportske redakcije Slobodne dalmacije jučer, 17. prosinca u splitskom klubu Hemingway, proglašeni su najbolji sportaši Dalmacije aktualne godine na izmaku. Ovogodišnja konkurencija za Sportsko ime Dalmacije bila je iznimno jaka, dalmatinski sport iza sebe ima uspješnih dvanaest mjeseci, pa ni odluka čitateljima i stručnom sudu nije bila nimalo laka.
Uz pojedinačne i ekipne kategorije nagrade su, kao i prošle godine, u dvije posebne konkurencije, dobili i najbolji sportaš/sportašica izvan Dalmacije, a stručni novinarski žiri izabrao je i najveću sportsku nadu s juga. Ovogodišnji lauerati izbora za Sportsko ime Dalmacije 2010. su; atletičarka Blanka Vlašić, nogometaš Ante Vukušić, odbojkašice Splita 1700 i nogometaši Hajduka, te rukometaš Ivano Balić (najbolji Dalmatinac u svijetu).

Judašica Barbara Matić najbolja sportska nada Dalmacije

16-godišnja Judašica Barbara Matić primila je još jedno vrijedno priznanje za ovogodišnju vrlo uspješnu sezonu. Vrijedne rezultate aktualne kadetske prvakinje Europe i osvajačice dvaju brončanih odličja s Olimpijskih igara mladih iz Singapura prepoznao je i stručni žiri, koji je za najveću nadu dalmatinskog sporta proglasio upravo mladu judašicu splitskih Pujanki.

Barbara je plaketu za Nadu godine dobila od predstvanika pokrovitelja izbora Croatia osiguranja gosp. Tonija Drnjevića. Zahvalivši se na nominaciji i izboru, Barbara je naglasila da joj ova nagrada mnogo znači kao potvrda vrijednog rada i truda, te kao poticaj za slijedeću sezonu u kojoj je očekuju nastupi na Svjetskom i Europskom juniorskom prvenstvu.
Potvrda sportskog uspjeha inače odlične učenice drugog razreda matematičke gimnazije tim je veća što joj je dodijeljena u rodnom gradu Splitu, najsportskijem gradu na Svitu.