Zagreb open iznad svih očekivanja

Međunarodni judo turnir ZAGREB OPEN 2009 - 17.10.2009.g. Zagreb
autor: Slavko Preradović
22.10.2009.g.
         Deveto po redu izdanje Međunarodnog judo turnira „Zagreb open 2009“ održano je u subotu 18. listopada 2009.g. Uvijek vrijedni organizatori turnira, predvođeni glavnim trenerom Goranom Strmotićem i predsjednikom Marinom Lackovićem, judaši Zagrebačkog JK Panda premašili su sva očekivanja. Tradicionalno ugostivši na tatmiju dvorane u svom Podsusedu 641 natjecatelja, čak 124 više nego prošle godine, i 64 kluba koji su došli iz 10 zemalja; Švedske, Slovačke, Mađarske, Italije, Austrije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i Hrvatske.

Beca u akciji...Te guruma

         Drugu godinu za redom u ukupnoj konkurenciji; dječaka i djevojčica do 13.god., mlađih kadeta i mlađih kadetkinja do 15.god., kadeta i kadetkinja do 17.god., te mlađih seniora i mlađih seniorki do 23.god., najbolji su bili judaši Splitskog JK Pujanke. Učenici Vladimira i Slavka Preradovića ponovili su svoj prošlogodišnji uspjeh, osvojivši ove godine; 6 zlatnih, 1 srebrno i 5 brončanih odličja. Pehar za drugo mjesto u ukupnom poretku klubova pripao je domaćim judašima JK Panda, koji su izborili; 4 zlata, 4 srebra i 5 bronci. Dok su treći ostali judaši JK Famos – Istočno Sarajevo (BIH).


Jozo uvjerljivim pobjedama do 1. mjesta

Ekipni poredak prvih 5 klubova:
1. JK Pujanke – Split (CRO)

2. JK Panda – Zagreb (CRO)
3. JK Famos – Istočno Sarajevo (BIH)
4. Judo ekipa iz Slovačke (SVK)
5. JK Wimpassing (AUT)


Kapitanovic vs. Krišandova

Vrlo kvalitetne borbe i judaše, a sve pod povećalom izbornika prof. Rina Stapića, vidjeli smo posebice u konkurenciji kadeta i kadetkinja. Razlog istome je svakako i nastup brojnih evidentnih i potencijalnih hrvatskih kadetskih reprezentativaca (rođ. 1994,95.g.) za koje je ovaj turnir imao kriterijski karakter.


Doris Rosandic u akciji...

Uz 63 kompleta medalje u pojedinačnoj konkurenciji, organizator je u pauzi dodijelio i priznanja najboljim ovogodišnjim hrvatskim kadetima i kadetkinjama. Tako su u svečanoj ceremoniji posebna priznanja zaslužili; Barbara Matić (JK Pujanke), brončana sa Svjetskog kadetskog prvenstva i Jurica Katić (JK Panda), osvajač dvaju brončanih odličja s Europskog prvenstva i Europske Olimpijade mladih (EYOF) održane u Finskoj.


Finale kategorije -73kg.: Podrug vs. Vidra

Nedjelju 18.10.2009.g., drugi dan boravka u Zagrebu judaši su iskoristili za trening kamp. Podijeljeni u dvije grupe preko 150 judaša odradilo je još dva borbena judo treninga.

Rezultati JK Pujanke:
1 mjesto - Jozo Šarić, Martina Jukić, Višnja Rajčić, Brigita Matić, Barbara Matić, Dajana Radman (93/94)
2 mjesto - Jakov Podrug
3 mjesto - Ivana Mandarić, Bruna Papić, Ivona Kapitanović (93/94), Monika Šarić (93/94), Ana Kokeza (92 i starije)
5 mjesto - Marino Lukenda, Barbara Matić (92 i starije)
7 mjesto - Ivo Kovačević, Ana Kokeza, Marina Krak (93/94)
9 mjesto - Nikolina Petrov (93/94)
bez plasmana - Jakov Podrug (92 i stariji), Matea Borozan
 
JK Pujanke - ekipno 1 mjesto (641 natjecatelja, 64 klubova iz 10 zemalja)